04

Een solidaire en geëngageerde onderneming

Sibelga draagt bij tot de ontwikkeling van een stedelijke omgeving waar het goed is om te leven. Dit engagement vertaalt zich ook in gebaren van solidariteit waarbij leden van ons personeel betrokken zijn. De bloedinzamelingen en de verdeling van maaltijden aan minderbedeelden zijn daar mooie voorbeelden van.

Sibelga Rapport Annuel 2019 Een solidaire en geëngageerde onderneming

Bloedinzameling

Grote nieuwigheid in 2019: Sibelga heeft in samenwerking met het Rode Kruis haar eerste bloedinzameling georganiseerd.  Dit gebaar van solidariteit is niet min: slechts één persoon op tien in België geeft bloed terwijl één persoon op zeven in zijn leven bloed nodig zal hebben. De inzameling was een waar succes: met het ingezamelde bloed kunnen 300 levens worden gered!

Sibelga Rapport Annuel 2019

Operatie Thermos: de geëngageerde keuken

De Sibelga-medewerkers hebben zich als vrijwilliger opgegeven om in het kader van de Operatie Thermos voor minderbedeelden maaltijden te bereiden en te verdelen. Op die manier werden onder het wakend oog van de kok van het bedrijfsrestaurant 140 maaltijden opgediend in het metrostation Kruidtuin in Brussel. Er werd een oproep gedaan opdat deze actie zich zoveel mogelijk kan herhalen, dankzij de hulp van de personeelsleden die klaar staan om aan kwetsbare groepen een beetje van hun tijd te schenken.

Sibelga Rapport Annuel 2019