03

Een werkomgeving waar je jezelf ontplooit

Het HR-beleid van Sibelga werpt zijn vruchten af: optimale werkomstandigheden, carrièremogelijkheden afgestemd op de doelstellingen van eenieder en een bijzondere aandacht voor veiligheid en opleiding.

Sibelga Rapport Annuel 2019 Een werkomgeving waar je jezelf ontplooit

Een topwerkgever

Sibelga behaalde in 2019 voor het negende jaar op rij het Top Employer-label. Deze erkenning beloont de geleverde inspanningen en de beste praktijken op HR-vlak. Het Top Employers Institute reikt dit label uit op basis van criteria zoals werkomstandigheden, opleiding en ontwikkeling, carrièreperspectieven en ondernemingscultuur.

Sibelga Rapport Annuel 2019

De medewerkers werken de strategie tot in de puntjes af

Sibelga heeft haar grote strategische oriënteringen voor 2020-2024 uitgestippeld. Deze introspectie-oefening heeft een volledig jaar geduurd en gebeurde in totale transparantie. Meer dan 400 personeelsleden werden trouwens voor deze oefening geraadpleegd. Ook de openbare besturen, de ondernemingswereld, de regulator en de gebruikers werden hierbij betrokken.  Het resultaat was een ambitieuze strategie die de onderneming wapent om de uitdagingen op economisch, sociaal, milieu- en technologisch vlak aan te gaan.

Lees meer over de strategie
Sibelga Rapport Annuel 2019

Een gloednieuw dispatchingcentrum

In juni 2019 heeft Sibelga haar nieuwe dispatching officieel ingehuldigd. De infrastructuur en het meubilair werden volledig herdacht met een dubbel doel: ons regelen naar de Europese vereisten die voor marktzalen en dispatchingcentra gelden en zorgen voor een nog comfortabelere werkomgeving.  De veiligheid op de dispatching is van fundamenteel belang en werd eveneens versterkt.

Sibelga Rapport Annuel 2019

Veiligheid: JAWEL!

In februari lanceerde Sibelga haar nieuwe preventiecampagne “Ik ga voor veiligheid, en jij? JAWEL! Deze werd met enthousiasme gedeeld op alle niveaus van de onderneming met beeldmateriaal, video’s en zelf een liedje. Een clip met Sibelga-medewerkers werd speciaal voor de gelegenheid gemaakt.  Het werd een echte hit.  Op het terrein nam het aantal concrete acties toe. Een voorbeeld? Voortaan bij een incident of een ongeval wordt elke technicus meteen ingelicht via e-mail. Deze waarschuwingen worden aangezien als een reminder die erop wijst dat het belangrijk is om in alle omstandigheden waakzaam te blijven. Resultaat: de veiligheid is voortaan nog dieper verankerd in de ondernemingscultuur.

Sibelga Rapport Annuel 2019